15-годишната Натали от Бургас е родена с рeдките заболявания Phelan-McDermid syndrome

...
15-годишната Натали от Бургас е родена с рeдките заболявания Phelan-McDermid syndrome
Коментари Харесай

Години лекарите не знаят какво ѝ е: Натали се нуждае от средства за трансплантация

15-годишната Натали от Бургас е родена с рeдките заболявания Phelan-McDermid syndrome и с вариация на заболяването на Хиршпрунг, която визира дебелото черво. Те са толкоз редки, че няколко години лекарите не могат да ѝ да слагат действителна диагноза и се лутат в разнообразни разновидности - до момента в който детето не се утежни съвсем съдбовно. Момичето стига до тежка зараза с Clostridium Difficile и през днешния ден то живее в непрестанни болки и кърви.

„ Без тяхна помощ протезата нямаше да е действителност и нямаше да мога да вървя “, акцентира 20-годишната Гергана

 Приложените общоприети лекувания от лекарите в България не дават резултат. Те изписват на Натали скъпоструващ медикамент, който нейната майка купува сама от Германия. Момичето има и мнение за FMT - трансплантация, която уви също не се прави в България. Цялото лекуване е неимоверно скъпо и се заплаща напълно от пациента.

Лекарството е животоподдържащо и би трябвало са се приема до самата трансплантация, за която се чака също оферта. В целевата сума е планувано медикаментът да се закупи за 8 седмици. Само за това са нужни 27 200 лв..

„ Натали е с тежко инфектиране на дебелото черво и с последвала загуба на гълтателния инстикт. Това е положение, което по принцип може да се поправя, само че първата интервенция не мина по проект. Надежда, че нещата ще се оправят и ще извършат животоспасяващата интервенция на детето дават от болница в Турция. Но тук идва другото отчайващо затруднение - непостижимата сума за интервенция и лекуване. 3атова се обръщам за помощ към всички “, споделя майката на Натали – Калояна, която е уединен родител.

„ Очакваме оферта за трансплантацията,която се прави единствено в няколко страни - Англия, Италия. Ако бъде планувана по ранна дата, сумата ще се понижи “, добавя тя.

След продължителна борба с подло онкологично заболяване Гергана Петрова е без низък крак

 „ Ужасно е да гледаш по какъв начин някой страда ежеминутно и да не можеш да му окажеш помощ заради липса на финанси. Надеждата ми е само в човечността и съпричастността на хората, с цел да запазя детето живо и да облекча страданието му “, споделя още майката на момичето.

„ Една майка не би трябвало да губи щерка си, тъй като няма пари за лекуване. Моля се да не бъда сама в тежката и жестока битка за живота и спасението на дъщеричката ми. Благодаря Ви от цялата си изстрадала душа “, показва Калояна.

Ако желаете да помогнете на Натали, можете да го извършите посредством дарителската платформа pavelandreev.bg - вижте методите ТУК.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР